Patryk Błasik dziękuje i podsumowuje mecz z The Grey Ranks Weymotuh

Czas podsumować…

Kolejny projekt za nami 30 czerwca 2018 roku przeszedł do historii naszego miasta – w tym dniu byłem zaszczycony, że mogłem zorganizować tak wspaniałe wydarzenie jakim był Międzynarodowy Mecz Bokserski pomiędzy KSW Boxing Odra Wodzisław Śląski a The Grey Ranks Weymotuh.

Mecz zakończył się wynikiem 10-2 na korzyść naszego klubu.

Jak to bywa przy takich imprezach nie obyło się bez niespodzianek i problemów związanych z organizacją meczu co z pewnością będzie dla mnie nowym doświadczeniem na przyszłość. Z góry przepraszam tych, którzy liczyli do samego końca, że mecz odbędzie się na „Trzech Wzgórzach” lecz temperatura oraz możliwe opady zmusiły nas do tego aby podjąć taką a nie inną decyzję.

Ogromne ukłony dla moich podopiecznych i ich rodziców, którzy jak zawsze nie zawiedli w przygotowaniu sali i oprawy w szczególności dziękuję Pawłowi Stolarczyk, Jakub Stolarczyk i Sebastian Musioł. Mimo nieprzespanych 42 h wiem, że wykonaliśmy kawał dobrej roboty.

Wielkie podziękowania kieruję do Martin Grey Ranks -trenera brytyjskiego klubu i Libys Mcguinness, którzy zgodzili się wziąć udział w tym wydarzeniu i przylecieli do Polski. Jesteście naprawdę zgranym i solidnym teamem a przede wszystkim dobrymi i interesującymi ludźmi. Cieszę się, że miałem okazję Was poznać i jeszcze raz wszystkim dziękuję !

Kolejną porcję podziękowań kieruję do moich zawodników, którzy oddali swoje serce i zdrowie w ringu – Robert Konieczny, Szymon Holona, Michał Guzowski, Bartek Bartosz Rak, Mateusz Moric, Gabriel Bieżuński, Przemek Przemysław Glenc… Daliście kibicom dobre widowisko i zastrzyk emocji oraz godnie reprezentowaliście nasze Miasto ! Z tego miejsca chciałbym życzyć szybkiego powrotu do zdrowia Mateusz Filipek, który miał wystąpić w meczu lecz nabawił się nieszczęśliwej kontuzji. Podziękowania również dla zawodników i trenerów, którzy wsparli nasz skład na mecz – Box Box, Marcin KO i Bartek Barczyński.

Jestem bardzo wdzięczny władzom Miasta, które utworzyły Fundusz Inicjatyw Społecznych bez którego zorganizowanie takiego wydarzenia byłoby niemożliwe. Szczególne podziękowania dla Anna Szweda-Piguła i jej zgranego niesamowitego teamu za każdą pomoc na jaką mogłem liczyć przy organizacji.

Dziękuję patronatom medialnym, OSP Turzyczka i Printy Poland za wsparcie przy reklamie tego wydarzenia, która niewątpliwie wpłynęła na tak wysoką frekwencje kibiców.

Podziękowania dla Śląskiego Związku Bokserskiego, FireMED oraz Tadeusz Guz!

Na końcu chciałbym podziękować WODZISŁAWSKIM KIBICOM, którzy mimo trwających MŚ w piłce nożnej postanowili w tak licznym gronie pojawić się Szkole Podstawowej nr 28, która tego dnia „pękała w szwach” i w sposób godny podziwu wspierać wodzisławskich pięściarzy.

Pewnie jest tu wiele osób, którzy pomogli, wspierali a których nie wymieniłem tak więc dziękuję Wam z całego serca !

Kończąc podsumowanie tego wydarzenia przyszedł mi na myśl pewien pomysł : Mamy piękny Rodzinny Park Rozrywki „Trzy wzgórza”…. Budujemy centrum przesiadkowe…

Może warto pomyśleć nad Halą Widowiskowo-Sportową w Wodzisławiu Śląskim z pewności skorzystałoby z niej wiele klubów i wodzisławian? Co o tym sądzicie?
Mieczysław Kieca, Izabela Kalinowska, Dariusz Szymczak, Rada Miasta Wodzisław Śląski ?

Pozdrawiam !

Może Ci się również spodoba

1 Odpowiedź

1. były wodzisławianin pisze:

Miło mi było gościć po raz drugi (pierwszy raz w grudniu na Boxing Day ) i w sympatycznej atmosferze pełnić rolę spikera . Rozumiem Pana Patryka , że wynajęcie profesjonalnego sprzętu kosztuje , ale na kolejny Boxing Day trzeba będzie to uczynić . Być może znajdą się osoby by i w tej materii pomóc tak oddanej osobie , jaka jest Patryk Błasik.