Wyniki walk z XIV MTB im. Jerzego Krasnożona (Knurów 9-11.11.2018)

10.11.2018    Ola Lipowska napisała

Dzisiejszy dzień turnieju był pełen zawrotnych akcji. Z zaplanowanych jedenastu walk pomiędzy zawodnikami z polskich i zagranicznych klubów odbyło się  dziesięć. Walki  kadetów odbyły się bez większych niespodzianek, jednak siódma walka pomiędzy zawodnikami z klubów Lwów – UKR TS Czarni Góral Żywiec zakończyła się niespodziewanym RSC zawodnika z niebieskiego narożnika. Walka ósma, tym razem pomiędzy UKS Ruda Śląska a Lwów – UKR również zakończyła się przed czasem poprzez poddanie przez sekundanta z narożnika czerwonego.

Niewątpliwie, dziś mogliśmy być świadkami popisowych kombinacji ciosów zawodników z niemieckiego klubu Boxverband Sachsen Anhald oraz Lwów – UKR, zobaczyć waleczną postawę w walce kobiet, a także  zaobserwować progres u pozostałych, znanych nam już z dotychczasowych osiągnięć zawodników.

[embeddoc url=”http://www.slaskizwiazekbokserski.pl/wp-content/uploads/2018/11/XIV-MTB-im.Krasnożona-1.pdf” download=”all” viewer=”google”]

Miłym gestem ze strony  Damiana Jonaka  było wręczenie talonów na sprzęt sportowy   dla najlepszych zawodników turnieju.

Może Ci się również spodoba